Mindfulness i naturen

20.08.2022

Naturen är läkande för kropp och sinne. Vi är biologiska varelser och hör ihop med ekosystemet sedan urminnes tider. Vi behöver mer än någonsin idag hitta tillbaka till oss själva . Komma i balans och hitta vår inre styrka. Urinnevånare har vetat hela tiden hur magiskt och fantastiskt allt hänger ihop med oss, alla varelser som befinner sig här på denna planet jorden. Nu kommer också vetenskapen ifatt och man kan bevisa hur vi påverkas på ett mycket positivt hälsomässigt sätt av att vara att vara i naturen och samverka med den på alla möjliga plan. Sedan är naturen bra för oss vad gäller vår dygnsrytm och därmed sömnen hänger ihop med utevistelsen och ljusexponering i naturen. 

Fytoncider är naturliga ämnen som finns i växter och är en del av trädens försvarssystem. Träden utsöndrar fytoncider för att skydda sig från bakterier och insekter och svamp. I Japan har man forskat på hur detta ämne påverkar oss människor om vi medvetet andas in det. Genom att trigga träd att utsöndra detta ämne genom att banka på barken ,och sedan andas in detta ämne så har man  sett att det här ämnet höjer vårat immunförsvar. Det är så mycket som på ett naturligt sätt är välgörande och bra för oss med vistelse i naturen.  Att vara barfota tex i helst lite fuktig jord är ett annat exempel på hur läkande naturen kan vara för oss.

 Man har sett genom värmekamera hur inflammationer kan läkas i kroppen, genom att ha hudkontakt med jorden ofta .Så liten stund som 15 minuter om dagen hjälper kroppen på ett positivt sätt. Bara att vistas i naturen gör något för oss också för vårt inre välbefinnande. Blodtrycket normaliseras tex om man vistas under en längre stund i skogen och slappnar av.

google-site-verification: google2c25da4982f27758.html